Vorige | Volgende
Verkocht

Prof. Zeemanstraat 12 ZONNEMAIRE

Deze woning is onlangs verkocht
Kater Makelaardij VOF

Neem contact met ons op:

Kerkring 37
4306 CK Nieuwerkerk (Zld)

(0111) 641000
info@katermakelaardij.nl

Omschrijving

Nostalgisch gelegen nabij de oude dorpskerk in het oude dorpscentrum van het plattelandse Zonnemaire. De rust, de stilte en de dorpsgemoedelijkheid van vanouds, is hier terdege nog aanwezig. Hier lijkt in positieve zin de tijd stil te hebben gestaan. Deze fraaie VRIJSTAANDE WONING ( ca. 1900 ), wat voorheen een woon-/winkelpand was, biedt u veel comfort en sfeer. De woning wordt verkocht met een...

Kenmerken

Soort woning
Vrijstaande woning
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
1900
Ligging
Aan rustige weg, in centrum, in woonwijk

Omschrijving

Nostalgisch gelegen nabij de oude dorpskerk in het oude dorpscentrum van het plattelandse Zonnemaire.
De rust, de stilte en de dorpsgemoedelijkheid van vanouds, is hier terdege nog aanwezig. Hier lijkt in positieve zin de tijd stil te hebben gestaan. Deze fraaie VRIJSTAANDE WONING ( ca. 1900 ), wat voorheen een woon-/winkelpand was, biedt u veel comfort en sfeer. De woning wordt verkocht met een grondkavel van 122 m² eigen grond, echter van de naastgelegen kerk wordt nog eens ca. 130 m² grond erbij gehuurd.
Zodoende beschikt u over een ruime kavel van ca. 252 m² grond, waarbij u desgewenst uw dorst kunt lessen aan de nostalgische (dorps)zwengelpomp naast de woning. De royale carport ( ca. 37 m² ) en de daartegen geschakelde schuur bieden u meer dan voldoende ruimte om uw auto’s en/of aanhangwagen en andere spullen netjes op te bergen.
Kom kijken en laat u verrassen door deze knusse vrijstaande woning…

Actuele en uitgebreide(re) informatie van dit object vindt u op: www.katermakelaardij.nl

Omschrijving
Begane grond:
Entree aan zijzijde / hal ( ca. 1,95 x 1,40 m. ) met cv en meterkastgedeelte ( met o.a. voldoende groepen, dubbeltariefmeter, gas- en watermeter ).
Vanuit de hal kunnen we rechts naar de woonkamer en links naar de open keuken en de andere vertrekken op de begane grond.
L-vormige woonkamer ( ca. 3,70 x 8,50 m. en 1,65 x 4,80 m. ) met sfeervolle schouwpartij met allesbrander/haard ( Barbas ) en betegeld plateau, tel/tv aansluiting, kunststof vensterbanken, cv en op de betonvloer hier grotendeels een licht eiken parketvloer. Verder hier nog een handige trapkast v.v. verlichting. Ook hier in de woonkamer zijn de wanden, evenals in de entree / hal, gedeeltelijk afgewerkt met schoonmetselwerk-/stenen wanden.
Open keuken in U-opstelling ( ca. 1996 / kleur: vanillegeel Tribou / ca. 3,30 x 2,85 m. ) is v.v. granito ( soort: Juperana ) werk-, achter- en bovenbladen c.q. vensterbanken.
Verder hebben we nog de volgende zaken: een koelkast met klein vriesgedeelte ( Pelgrim ), een apothekers-, een carousssel-, een servies- en een kruidenkast, vaatwasser ( Siemens ), combi magnetron/oven ( Atag ), een 4-pits gaskookplaat ( Atag ) en een RVS-afzuigkap ( Atag ).
T-vormige achterhal ( ca. 6 m² ) met een deelbare achterdeur aan achterzijde, cv en de trapopgang naar de 1e verdieping. Hier in deze achterhal treffen we een inloopkast, het toilet en de badkamer aan.
Inloopkast ( voormalige doucheruimte / ca. 0,90 x 1,80 m. ) met cv, witgoed aansluitingen en een ventilatieraam. De wanden zijn hier nog grotendeels bedekt met betegeling, evenals de betonvloer.
Toiletruimte ( ca. 0,95 x 1,40 m. / in 2009 gerestyled ) is aan de wanden deels ( met een decorrand ) betegeld in de kleuren zwart/wit en heeft op de betonvloer donkere plavuizen. Toilet is v.v. hangcloset, fonteintje, cv en een ventilatieraam.
Badkamer ( ca. 2,50 x 2,85 m. / ca. 1990 ) is ook aan de wanden ( met een decorrand ) betegeld in de kleuren zwart/wit en heeft op de betonvloer alsmede op de verhoging zwartgekleurde, speciale badkamertapijt. Badkamer is v.v. een badmeubel met spotverlichting, een verhoogde 2-persoons whirlpool met douchefunctie, een eveneens verhoogde, separate inloopdouchecabine met thermokraan en elektrische afzuiging. Verder hier in de badkamer nog cv en verlichting d.m.v. dimmers.
De begane grondvloer is van beton, grotendeels bedekt met plavuizen ( type: Kerkdriel / m.u.v. gedeelte woonkamer: licht eiken parketvloer ), de wanden zijn in steen c.q. schoonmetselwerk of middels gipsplaten voorzetwanden uitgevoerd met daarboven een plintlatten plafondafwerking ( m.u.v. de open keuken: mdf-plafondafwerking én de achterhal met toilet en badkamer: kunststof schroten plafondafwerking ).

Eerste verdieping
Overloop met schuifkastenwand, een velux-dakraam ( v.v. geïntegreerde zonwering ) en cv-kast ( Agpo Ferroli combiketel van ca. 1999 ) geeft toegang naar de volgende ruimtes:
Slaapkamer 1 aan achterzijde ( ca. 1,90 x 2,05 m. ), welke is v.v. een velux-dakraam ( v.v. geïntegreerde zonwering ), opbergkast en vouw(toegangs)deur.
Slaapkamer 2 aan achterzijde ( ca. 2,70 x 3,65 m. ) met dakkapel ( v.v. elektrisch bedienbaar rolluik ), schuifkastenwand, cv en wasgelegenheid met betegeling.
Computer(werk)ruimte aan voorzijde ( ca. 1,40 x 2,20 m. ) met louvre-toegangsdeur is v.v. een velux-dakraam.
(Ouder)slaapkamer 3 ( ca. 4,90 x 2,25 m. ) met dakkapel ( v.v. elektrisch bedienbaar rolluik ), wasgelegenheid, vaste (inbouw)kastruimte en een balkondeur.
Balkon ( = plat dak aanbouw aan achterzijde bedekt met flexidakbedekking met daarop loop(drain)tegels ) is ca. 10,0 x 3,0 meter, welke grotendeels omsloten is middels een houten balustrade. Tevens is ook hier buitenverlichting aanwezig. Dit royale balkon is op het zuiden gelegen.
Deze 1e verdieping heeft een houtenvloer bedekt met tapijt, stenen wanden c.q. houten (schroten) wanden met daarboven een houtvezelplaat- c.q. houten schroten plafondafwerking.

Balkon
Balkon ( = plat dak aanbouw aan achterzijde bedekt met flexidakbedekking met daarop loop(drain)tegels ) is ca. 10,0 x 3,0 meter, welke grotendeels omsloten is middels een houten balustrade. Tevens is ook hier buitenverlichting aanwezig. Dit royale balkon is op het zuiden gelegen.

Tuin
Zijzijde: zeer ruime oprit met buitenverlichting bij de entree.
Zijzijde gehuurde kerkgrond: bestrating met een authentieke, werkende (dorps)zwengelpomp, verder nog een riant terras met meerdere zitjes.
L-vormige carport ( ca. 7,10 x 3,50 m. en 3,0 x 4,0 m. met een hoogte van ca. 2,65 m. ) heeft een tegelvloer, elektra, houten (deels demontabele tuinscherm)wanden met daarboven een houten dakbeschot bedekt met bitumendakbedekking.
Achterzijde: terras/bestrating met hemelwaterafvoer, watertapkraan, haardhoutopslag en buitenverlichting bij de achterdeur.
Achterzijde gehuurde kerkgrond: verhoogd terras, bestrating en tuinborders.
Geschakelde houten schuur ( ca. 2,70 x 4,00 m. ) heeft een houten (vlonderdelen)vloer, elektra, houten wanden met enkele beglazing met daarboven een aflopend (asbesthoudend) golfplatendak.

Bijzonderheden
Algemeen:
Medio 1976 is dit voormalig woon-/winkelpand verbouwd tot alleen een woonhuis. De aanbouw over de gehele woning aan achterzijde is toen verhoogd naar het huidige platte dakniveau. Tevens zijn er toen aan achterzijde van de oorspronkelijke woning twee dakkapellen geplaatst.
De nokvorsten, de borstwering ter hoogte van het platte dak én de wangen en de boeiboorden van de dakkapellen zijn medio 2005 vernieuwd.
Medio 1989 is de dakbedekking op het platte dak van de aanbouw aan achterzijde vernieuwd, medio 2004 is daarentegen de dakbedekking op de beide dakkapellen vernieuwd.
Er is vloerisolatie ( ter plaatse van woonkamer en keuken ), muurisolatie ( alle buitenmuren ), plafondisolatie ( overal ), dakisolatie ( overal ) en isolerende beglazing ( grotendeels ) aanwezig.
In het interieur wordt de verlichting plaatselijk bedient middels dimmers.
Een bouwkundig rapport en (ver)bouwtekeningen zijn op aanvraag ter inzage.

Voorzieningen:
Aangesloten op gas, water, elektra, ktv en riolering.
Verwarming en warm water middels de eerder genoemde combiketel ( ca. 1999 ).

Bouwkenmerken:
Opgetrokken in steensmuren v.v. geïsoleerde voorzetmuren/-wanden, betonvloeren ( m.u.v. de 1e verdieping: houtenvloer ) en een pannengedekt zadeldak v.v. 2 dakkapellen aan achterzijde.
Het platte dak van de achteraanbouw c.q. het balkon is daarentegen bedekt met kunststof (flexi)dakbedekking ( ca. 1989 ).

Kadastrale kenmerken:
Gemeente Schouwen-Duiveland, kadastraal Gemeente Brouwershaven, Sectie E, nummer 90, Groot 1 are en 22 centiare.

Ligging:
Gelegen nabij de kerk oftewel in de oude, rustieke kern van het plattelandse Zonnemaire. De ca. 130 m² gehuurde kerkgrond, geeft veel extra ruimte en mogelijkheden aan de zij- en achterzijde.

Staat:
Voldoende / Goed. Het onderhoud van zowel binnen als buiten is eveneens voldoende / goed te noemen.

Aanvullend:
Zonnemaire is een charmant dorp aan de rand van de Grevelingen. Er is een restaurant en een café met cafetaria en er zijn vele (mini)campings en vakantie-accommodaties te huur. De Noordzeestranden zijn binnen enkele minuten met de auto bereikbaar. De historische havenstad Zierikzee ligt op 9 kilometer afstand van Zonnemaire en is goed te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Ook het op 3 kilometer afstand gelegen havenstadje Brouwershaven is de moeite van een bezoek waard. Op het hele eiland Schouwen-Duiveland vindt u vele culturele, natuurlijk, historische en moderne attracties.

Vraagprijs : € 159.000 k.k.
Type : Vrijstaand
Bouwjaar : 1900
Kamers : 4
Slaapkamers : 3
Perceel : 122 m²
Woonopp. : 109 m²
Woonkamer : 39 m²
Inhoud : 340 m³
Grond : Eigen grond + ca. 130 m² huurgrond
Oplevering : Leeg, in overleg

Actuele en uitgebreide(re) informatie van dit object vindt u op: www.katermakelaardij.nl

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Vrijstaande woning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1900
Dakmateriaal
kunststof, pannen
Keurmerken
Energie Prestatie Advies, Bouwkundige Keuring

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
109 m²
Bruto inhoud
340 m³
Perceeloppervlakte
122 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3

Energie

Isolatie
dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, gedeeltelijk dubbel glas

Kadastrale gegevens

Gemeente
Brouwershaven
Sectie
E
Perceel
90
Oppervlakte
122 m²
Ligging
Aan rustige weg, in centrum, in woonwijk

Foto's

Kaart Prof. Zeemanstraat 12 ZONNEMAIRE

naar Prof. Zeemanstraat 12 ZONNEMAIRE
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand