Vorige | Volgende

Voorstraat 3 SINT-ANNALAND

Vraagprijs € 369.000 k.k.

Kater Makelaardij VOF

Neem contact met ons op:

Kerkring 37
4306 CK Nieuwerkerk (Zld)

(0111) 641000
info@katermakelaardij.nl

Omschrijving

Aan de bekende winkelstraat van Sint-Annaland, namelijk de Voorstraat, staat dit GESCHAKELDE HERENHUIS ( ca. 1900 ) met balkon, achtertuin, een uitgebouwde garage/schuur en een eigen oprit ( via de Weststraat ). Ruimte is er letterlijk ruimschoots ( ca. 985 m³ ), evenals mogelijkheden ( geziende huidige bestemming: Centrumdoeleinden ). Enige jaren geleden is het geheel gerenoveerd en...

Kenmerken

Soort woning
Geschakelde woning
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
1900
Ligging
In centrum, in woonwijk

Omschrijving

Aan de bekende winkelstraat van Sint-Annaland, namelijk de Voorstraat, staat dit GESCHAKELDE HERENHUIS ( ca. 1900 ) met balkon, achtertuin, een uitgebouwde garage/schuur en een eigen oprit ( via de Weststraat ).
Ruimte is er letterlijk ruimschoots ( ca. 985 m³ ), evenals mogelijkheden ( geziende huidige bestemming: Centrumdoeleinden ). Enige jaren geleden is het geheel gerenoveerd en gemoderniseerd.
De begane grond is voor uw werk c.q. uw hobby geschikt en de beide verdiepingen om er boven te wonen.
Kortom een object, waar u letterlijk in ruime mate heerlijk kunt wonen en werken/hobbyen.
Kom kijken en overtuig uzelf van de eigen uniekheid van dit sfeervolle object!

Actuele en uitgebreide(re) informatie van dit object vindt u op: katermakelaardij(punt)nl

Omschrijving
Begane grond:
Entree aan voorzijde, verder bestaat deze begane grondruimte vrijwel geheel uit een open, centraal verwarmde, L-vormige hobby-/werkruimte ( ca. 10,00 x 10,00 en ca. 6,90 x 3,60 m. / h = ca. 3,40 m. ).
De volgende zaken komen we hier o.a. tegen: een trapkast, een kleine kelder ( ca. 12 m² ), een bescheiden kantoortje/schrijfruimte ( ca. 1,70 x 4,50 m. / v.v. vaste kastruimte, cv, water en elektra ), de meterkast ( voldoende oude groepen, 380 V-krachtstroomgroep, enkeltariefmeter en de gasmeter ), watermeterput, een klein separaat washok met een eenvoudige keukenopstelling, de royale bergzolder met losse trap en aan achterzijde een recent vernieuwde elektrisch bedienbare ( met afstandbediening ) sectioneel garagedeur ( ca. 2,75 x 3,00 m. ).
De vloer is hier vrijwel geheel van beton, welke gevlinderd en gecoat is, de stenen wanden zijn deels afgewerkt met houten beplating met daarboven een gipsplaten plafondafwerking.
Vanuit de eveneens aan achterzijde aanwezige loopdeur ( met sensorverlichting ) toegang naar de achtertuin met eigen oprit.
Verder hier nog een portaal ( ca. 2 m² ) met designradiator en spotverlichting, welke toegang geeft ( middels hardhouten vaste trapopgang ) naar de 1e verdieping én naar de bijkeuken.
Bijkeuken ( ca. 1,95 x 2,50 m. ) is aan de wanden geheel donker grijs betegeld met op de vloer oud-hollandse tegeltjes. Hier is o.a. de wasmachine– en de droger aansluiting aanwezig.

Eerste verdieping
Overloop ( ca. 9 m² ) een gedeelde dakkapel met draaikiepraam geeft toegang naar:
- de doucheruimte ( ca. 1,20 x 1,65 m. / ca. 2004 ), welke aan de wanden deels licht betegeld is, is v.v. wasgelegenheid middels kolom, designradiator, douche(stoom)cabine ( ca. 1,20 x 0,90 m. ), een eveneens gedeelde dakkapel met draaikiepraam én houten vloerdelen met daarboven een kunststof plafondafwerking met spotverlichting en elektrische afzuiging.
- eveneens deels licht, weliswaar decoratief betegeld toilet ( ca. 1,25 x 0,92 m. / ca. 2004 ) v.v. hangcloset, fonteintje en ook hier elektrische afzuiging. De vloer is hier bedekt met vinyl.
- slaapkamer 1 ( ca. 3,00 x 4,00 m. ) is v.v. een vaste kast, een open kastenwand, handbedienbare rolluiken (2x) en een balkondeur.
Balkon ( ca. 9,50 x 3,50 m. ) met draintegels ( op de bitumendakbedekking ) en een houten balustrade is v.v. een kleine houten balkonberging ( ca. 2 m² ), watertapkraan en hier bevindt zich tegen de achtergevel aan ook de airconditioning-unit van slaapkamer 2.
- slaapkamer 2 ( ca. 4,40 x 2,90 m. ) is v.v. airconditioning ( met afstandbediening ) en tv aansluiting.
- slaapkamer 3 ( ca. 3,50 x 2,20 m. ) met dakkapel ( met draaikiepramen ).
- woonkamer annex open keuken ( ca. 10,00 x 4,00 m. ) aan voorzijde is v.v. tv aansluiting, een sfeervolle houtkachel, kunststof vensterbanken en (voorzet)glas-in-loodbeglazing.
De open keuken heeft een hoekopstelling ( kleur: wit ), welke aan de wanden deels licht (met decorrand) betegeld is, is v.v. koelvriescombinatie ( AEG ), keramische kookplaat met elektrische oven ( Pelgrim ), RVS vaatwasser ( Siemens ), RVS afzuigkap en een mdf-werkblad.
Alle slaapkamers en vanzelf ook de woonkamer zijn uiteraard centraal verwarmd.
Deze 1e verdieping heeft een houtenvloer veelal bedekt met houten vloerdelen, veelal gipsplaten wanden met daarboven een met gipsplaten afgewerkt plafond.

Tweede verdieping
Overloop ( ca. 2,60 x 5,00 m. ) met bergruimte (2x) en cv-opstelling ( Nefit Ecomline HR Combi en een extra 120-liter Nefit-boiler, beiden van 2004 ) geeft toegang naar:
- (slaap)kamer 4 ( ca. 3,80 x 5,00 m. ) v.v. een houten bedstede.
- (slaap)kamer 5 ( ca. 2,10 x 5,00 m. ), deze geeft toegang naar een royale inloopberging ( ca. 2,30 x 5,00 m. ).
Beide (slaap)kamers zijn ook centraal verwarmd en v.v. een vernieuwd velux-dakraam.
Deze 2e verdieping met een stahoogte van ca. 2,05 meter, heeft een houtenvloer bedekt met tapijt met daarboven een schuin dak ( houten dakbeschot ) veelal afgewerkt met gipsplaten.

Balkon
Balkon ( ca. 9,50 x 3,50 m. ) met draintegels ( op de bitumendakbedekking ) en een houten balustrade is v.v. een kleine houten balkonberging ( ca. 2 m² ), watertapkraan en hier bevindt zich tegen de achtergevel aan ook de airconditioning-unit van slaapkamer 2.

Tuin
Achterzijde: vrijwel geheel bestraat, verder een border, een boompartij en een eigen oprit vanuit de Weststraat.
Hier staat tevens een schuur ( = uitgebouwde garage: ca. 5,30 x 4,80 m. ), welke is v.v. elektra, (afgesloten) water en een bergzolder ( stahoogte = ca. 2,0 m. ).
Deze schuur met beton- c.q. tegelvloer heeft (stenen) wanden, welke aan voorzijde zijn afgewerkt c.q. uitgebreid met hout/trespa met daarboven een plat dak ( houten dakbeschot ) bedekt met bitumendakbedekking c.q. een zadeldak bedekt met pannen.

Bijzonderheden
Algemeen:
Deze woning is geheel voorzien van (hard)houten kozijnen vrijwel geheel met isolerende beglazing en de karakteristieke roedeverdeling.
De stijlvolle en deels vernieuwde voorgevel is gedecoreerd met (voorzet)glas-in-loodbeglazing.
Medio 2003 is het gehele dak geïsoleerd ( middels de zgn. "warm dak-constructie" ) en gerenoveerd, daarnaast zijn de voor- en achtergevel ook geïsoleerd.
Destijds is zowel het exterieur, alsmede het interieur drastisch gerenoveerd.
De boeiboorden zijn met trespa afgewerkt.
Een bouwkundig rapport is op aanvraag ter inzage.

De huidige bestemming van dit object is volgens opgave Gemeente thans: Centrumdoeleinden, wat ruimte geeft aan meerdere bestemmingen en dus weer extra mogelijkheden!

Voorzieningen:
Aangesloten op gas, water, elektra, ktv en riolering ( via een aanwezige septic tank ).
Verwarming en warm water middels de op de 2e verdieping aanwezige, hierboven genoemde cv-combiketel en de extra boiler.

Bouwkenmerken:
Opgetrokken in (half)steens(spouw)muren, houtenvloeren ( m.u.v. de begane grond: betonvloer ) en een mansardedak ( met aan beide zijzijden een met trespa afgewerkte dakkapel van medio 2007 ) bedekt met betonnen dakpannen.

Kadastrale kenmerken:
Gemeente Tholen, kadastraal Gemeente Sint-Annaland, Sectie G, nummer 1741, Groot 4 are en 62 centiare.

Ligging:
Gelegen nabij het dorpscentrum van Sint-Annaland (op een kavel van 462 m2 eigen grond), namelijk aan de bekende winkelrijke Voorstraat. Op loopafstand gelegen van de jachthaven en het strandje.

Staat:
Goed. Het onderhoud van zowel binnen als buiten is eveneens goed te noemen.

Aanvullend:
Tholen is met zijn pittoreske stadje en dorpjes een bijzonder eiland…
Het landschap op het eiland Tholen is sterk door de mens beïnvloed en in cultuur gebracht. Vooral de zuidkant van het eiland is na de watersnoodramp van 1953 'op de schop gegaan'. De noordkant van het eiland is kleinschaliger. Er zijn hier dijken met populieren, iepen en wilgen.
De buitendijkse slikken en schorren zijn pleisterplaatsen voor meerkoeten, eenden en steltlopers.
Met zijn uitgebreide middenstand en het prachtige streekmuseum "de meestoof" is Sint-Annaland het aantrekkelijkste dorp van het eiland. Het dorp dankt zijn naam aan Anna van Bourgondië die dit
gebied in 1476 als geschenk kreeg aangeboden. Met de uitgebreide jachthaven en de mooie schorren en slikken van de Krabbenkreek is Sint-Annaland een geliefd oord voor watersporters en natuurminnaars. Stalland, zoals intimi zeggen, is een uitvalbasis voor hengelaars. Recreatiemogelijkheden voor watersporters zijn er ook volop aanwezig. Duikers, surfers, zeilers en pleziervaarders kunnen hun hart ophalen. Natuurlijk kunt u ook gewoon lekker wegdromen op een van de vele stranden…
Natuurliefhebbers, fietsers en rustzoekers komen dan vanzelfsprekend terecht op een van de mooiste Zeeuwse eilanden, namelijk in Sint-Annaland op het eiland Tholen.
De bereikbaarheid van de Noordzeestranden, steden als Brugge, Antwerpen en Breda, alsmede de pittoreske Zeeuwse dorpjes, zoals Zierikzee, is zeer goed.

Actuele en uitgebreide(re) informatie van dit object vindt u op: katermakelaardij(punt)nl

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Geschakelde woning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1900
Dakmateriaal
pannen, bitumineuze dakbedekking
Keurmerken
Energie Prestatie Advies, Bouwkundige Keuring

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
260 m²
Bruto inhoud
985 m³
Perceeloppervlakte
462 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
5
Voorzieningen
rolluiken, airconditioning, stoomcabine, rookkanaal, dakraam

Energie

Isolatie
dakisolatie, muurisolatie, gedeeltelijk dubbel glas, voorzetramen
Soort verwarming
c.v.-ketel, open haard
Warm water
c.v.-ketel, gasboiler eigendom
Type ketel
Nefit Ecomline HR Combi
Bouwjaar ketel
2004
Eigendom ketel
eigendom

Kadastrale gegevens

Gemeente
THOLEN
Sectie
D
Perceel
4739
Oppervlakte
462 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
In centrum, in woonwijk
Tuintype
achtertuin
Tuin
Normaal, noordwest, 8 x 24 m
Oppervlakte
192 m²
Bereikbaar via achterom
ja

Garage

Soort garage
aangebouwd steen
Capaciteit
1
Voorzieningen
voorzien van elektra, voorzien van water, met vliering

Foto's

Kaart Voorstraat 3 SINT-ANNALAND

naar Voorstraat 3 SINT-ANNALAND
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand