Voor aankoopbemiddeling bent u bij Kater Makelaardij aan het juiste adres! Een actieve makelaar die samen met u eventueel op zoek gaat naar uw droomwoning. Wanneer deze is gevonden (hetzij door u of door ons), staan wij u met raad en daad bij om deze droomwoning tegen een zo laag mogelijke aankoopprijs voor u aan te kopen met een minimum aan risico's.

U betaalt alleen het Kater-prestatietarief wanneer wij voor ú (financieel) succes hebben geboekt!

Kater Makelaardij werkt met het unieke Kater-prestatietarief op basis van No cure, No pay (= geen succes, geen Kater-prestatietarief).
Het Kater-prestatietarief is gericht op úw belang als woningkoper en werkt als volgt:

Het Kater-prestatietarief

U betaalt ons slechts 25 % (of met zoekopdracht 30 %) van het verschil tussen de vraagprijs en de uiteindelijk uitonderhandelde eindprijs / aankoopprijs (excl. k.k.) van de door u aangekochte droomwoning. Uw rendement? Het maximale!
U bent gebaat bij een zo laag mogelijk aankoopprijs, wij ook!

Vult u de hieronder afgebeelde rekenmodule maar in...

Vraagprijs
Aankoopprijs
   
Uw voordeel
Het Kater-prestatietarief (inclusief BTW)

Zoals u ziet is uw belang ook ons belang en andersom, wat als resultaat heeft dat Kater Makelaardij alles in het werk zal stellen om een zo laag mogelijke aankoopprijs voor u te realiseren!
Het hierboven genoemde Kater-prestatietarief is dan ook inclusief het wettelijk geldende BTW-tarief.


Kortom: Kater Makelaardij houdt er graag een uitdaging op na, waarin het mes aan twee kanten snijdt. Wel zo voordelig en wel zo vertrouwd!
Neem daarom contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend aankoopgesprek.

Lees meer

Aankoopstrategie

Een woning is veelal meer dan het grootste financiële bezit in een mensenleven. Daarnaast overtreft de emotionele waarde van uw woning soms zelfs nog de financiële waarde. De Engelsen zeggen niet voor niets: "My home is my castle"!
Verhuizen naar een nieuwe woning in een andere woonomgeving is dan ook niet een stap die u zomaar zet. Temeer, omdat verhuizing moet leiden naar een nieuwe en bijzonder plezierige fase in uw leven.


Wellicht is het daarom een goede gedachte u door Kater Makelaardij te laten begeleiden in het (zoek)aankoopproces van uw droomwoning.
Dit kan teleurstellingen voorkomen, bespaart u veel kostbare tijd én geeft u een wel zo vertrouwd gevoel. Vanwege onze uiterst professionele, planmatige en persoonlijke aanpak is succes gegarandeerd.


Een opdracht tot dienstverlening begint bij ons met een persoonlijk gesprek bij u thuis. Tijdens ons gesprek worden o.a. al uw woonwensen in kaart gebracht. Aan de hand hiervan wordt door ons een gedetailleerd (zoek)aankoopprofiel geformuleerd.

 

 

Wij bieden 2 mogelijkheden aan bij aankoopbemiddeling:

  • Zoek- / aankoopopdracht: volgens onderstaande 10 stappen.
  • Aankoopopdracht: zelf uw droomwoning gevonden? Dan vervallen stap 3 en 4.

Via ons stappenplan wordt uw droom “Wonen naar úw wens” werkelijkheid!

1. Het in kaart brengen van úw woonwensen

Een persoonlijk en uitgebreid gesprek bij u thuis of op elke andere gewenste locatie, vormt de basis van ons stappenplan. Tijdens dit gesprek worden al uw wensen, behoeften en criteria vastgelegd.

2. Het bepalen van de financiële uitgangspunten

Voor een goede en verantwoorde invulling van uw woonwens is het belangrijk dat uw huidige en toekomstige inkomenssituatie, vermogenspositie en fiscaliteit glashelder en duidelijk worden omgezet in een financieel plaatje. Kater kan u hierbij behulpzaam zijn door u in contact te brengen met een gespecialiseerd extern adviesbureau.
Deze onafhankelijke en uiterst professionele deskundige staat garant voor financieel maatwerk.

3. Samenstelling zoekprofiel

Naar aanleiding van de verzamelde gegevens wordt een persoonlijk èn uniek zoekprofiel geformuleerd.

4. Selectie van objecten en woonomgeving

Uit het totale daarvoor in aanmerking komende aanbod van objecten selecteert Kater die woningen, die (bijna) volledig aan uw woonwensen voldoen. De woningen worden door Kater beoordeeld tot in hoeverre ze aan het zoekprofiel voldoen, deze uiteindelijke geselecteerde woningen worden dan ook aan u doorgegeven.

5. Gezamenlijk bezichtigen van de geselecteerde objecten

Op basis van een vooraf geplande afspraak bezoekt u samen met Kater de (verschillende) woning(en), waar u belangstelling voor heeft.
Omdat u inmiddels over alle relevante informatie van de woning(en) en omgeving(en) beschikt, bent u in staat om de juiste keuze te maken, op welke woning u verliefd geraakt bent èn die uw woonwensen compleet maakt.
Zit uw droomwoning er niet bij? Dan zoeken we rustig verder!

6. Rechercheren van juridische feiten

Omdat u niet bij de ondertekening van de (concept)koopakte pas wilt weten wat u precies gekocht heeft, doet Kater al in een vroeg stadium onderzoek hiernaar.
Dit diepgaande onderzoek omvat zaken als het aanvragen van bestemming, aanwezigheid opvragen van erfdienstbaarheden, aanwezigheid van tanks of asbest onderzoeken en nog veel meer juridische zaken.
Natuurlijk moet ook 100 % duidelijk zijn welke (on)roerende zaken wel of niet bij de koop zijn inbegrepen.
De conclusies van dit onderzoek worden duidelijk voor u op een rijtje gezet.

7. Taxatie en bouwkundige inspectie

Kater kan een nauwkeurige bepaling van de marktwaarde vaststellen en aan de hand daarvan u van advies voorzien.
Voor bouwkundige inspecties maakt Kater, zo nodig, gebruik van externe specialisten, die u op dit gebied kunnen bijstaan en adviseren.

8. De onderhandelingen

Kopende partijen laten zich nog te vaak leiden door hun gevoelens en emoties, waardoor hun (commerciële) blik vertroebelt. Het resultaat hiervan is een (te) hoge aankoopprijs óf zelfs een verkeerde aankoop! Om deze zaken te voorkomen, neemt Kater het onderdeel onderhandelingen u graag uit handen, om hiermee deskundig om te gaan!
Hij onderhandelt met als doelstelling: de minimale aankoopprijs!
Tevens controleren wij of alle gemaakte afspraken correct worden vastgelegd in de (concept)koopakte.

9. Vooroplevering

Vlak voor de eigendomsoverdracht / oplevering, bij een door ú aangewezen notaris, inspecteert Kater samen met u de woning (en alles wat daarbij hoort) om te zien of alles in exact dezelfde staat is als toen u het aankocht. Tevens noteren wij gezamenlijk de (energie)meterstanden.

10. Eigendomsoverdracht

Het ondertekenen van de notariële akte bij de notaris is het moment waarop de nieuwe woning daadwerkelijk uw eigendom wordt.
Wij zijn hierbij graag aanwezig, om u na afloop van harte te feliciteren met uw woning, want “Wonen naar úw wens” is dan toch voor u werkelijkheid geworden!

Wonen naar uw wens