Vorige | Volgende
Verkocht

Hoosjesweg 15 Serooskerke

Deze woning is verkocht
Kater Makelaardij VOF

Neem contact met ons op:

Kerkring 37
4306 CK Nieuwerkerk (Zld)

0111-641000
info@katermakelaardij.nl

Omschrijving

Rustzoekers, natuurliefhebbers, thuiswerkers, of een combinatie van deze, opgelet…!
Deze locatie kenmerkt zich door de vrijwel rondom aanwezige beeldschone natuur en rust, de omliggende ruimte en een ideale bereikbaarheid, kortom een TOPLOCATIE, waar je alleen van dromen kan…
Tevens gelegen naast het natuurgebied Plan Tureluur, de Oosterschelde met zijn vele strandjes én Westenschouwen met zijn bossen, duinen en stranden.
Boeiende stadjes als Zierikzee, Goes en Middelburg zijn ook prima aan te rijden vanaf deze locatie.
Deze nog geheel te renoveren WOONBOERDERIJ (1958) is gelegen op een royaal perceel van totaal ruim 3 hectare. Van de woning met geschakelde stenen schuur zijn de gevels en het dak nog prima te behouden, om van daaruit het renovatieproces te beginnen.
Verder is er nog een vrijstaande houten (aan buitenzijde grotendeels met zinken platen afgewerkte) schuur van ca. 5,5 x 10 m. Behoudens het vrijstaande stenen (voormalige) varkenshok én de met zinkplaten afgewerkte vrijstaande houten schuur zijn verder alle overige aanwezige opstallen sloopwaardig.

Kortom een ideale locatie, waarbij u woongenot en eventueel werkzaamheden prima kunt combineren in deze inspirerende, rustieke omgeving met een ideale geografische ligging.
Een uitgebreide bezichtiging op afspraak is mogelijk via ons kantoor.
Let op: de genoemde vraagprijs is een BIEDEN-VANAF-VRAAGPRIJS van € 499.000,- kosten koper!!!

INDELING:
Begane grond:
WOONHUIS: betonvloer (m.u.v. woonkamer en keuken: houtenvloer) bedekt met gedateerde lichtgele vloerplavuizen en tapijt, de (gestucte) stenen wanden zijn veelal v.v. structuur en behang met daarboven een gipsplaten - (woonkamer en keuken), zachtboard - (entreehal) en betonnen plafondafwerking (bijkeuken).
Entree met buitenverlichting / entreehal met meterkast (met enige oude groepen en een enkeltariefmeter) en watermeterput.
Zeer eenvoudig afgewerkte gecombineerde (weliswaar met tussenmuur) toilet- en doucheruimte, deze toiletruimte is v.v. closet en een ventilatieraam.
Vanuit entreehal toegang naar de woonkamer, de bijkeuken alsmede de trapopgang naar de 1e verdieping.
Woonkamer met schouwpartij v.v. een oliegestookte Fobrux-kachel, telefoon aansluiting en betegelde vensterbanken.
Middels prachtige glas-in-lood ensuite (dubbele schuif)deuren toegang naar het aan achterzijde gelegen keukengedeelte. Keukengedeelte is v.v. van een gedateerde granito-uitgevoerde rechte keukenopstelling, een defecte (gas)geiser aangesloten op een gasfles, 2 vaste kasten en ook hier een schouwpartij v.v. een oliegestookte Hoenson-kachel.
Bijkeuken met handenwasgelegenheid, verdiepte trap- c.q. kelderkast (ca. 5 m² / v.v. verlichting) en de achterdeur (met hier een buitenwaterkraan en buitenverlichting). Vanuit bijkeuken is er toegang naar de keuken en het inpandig schuurgedeelte.
INPANDIG SCHUURGEDEELTE: betonvloer, spouwmuren, betonnen kozijnen met enkele beglazing, houten spanten met daarboven het rieten dakbeschot c.q. een pannengedekt zadeldak v.v. meerdere orginele dakramen.
Inpandig schuurgedeelte (ca. 13 x 10 m.) bestaat uit 2 gedeelten, namelijk de vroegere koeien(grup)stal (ca. 13 x 4 m.) met daarboven een ruime bezoldering én het resterende open schuurgedeelte (ca. 13 x 6 m.).
De vroegere koeien(grup)stal aan achterzijde is v.v. elektra en meerdere loop- en openslaande toegangsdeuren aan achterzijde.
Middels een tussendeur toegang naar het resterende open schuurgedeelte.
Het open schuurgedeelte aan voorzijde heeft aan voorzijde 2 houten schuif(men)deuren, verder is ook hier (kracht)stroom aanwezig en toegang naar de eerdergenoemde ruime bezoldering.

1e Verdieping:
WOONHUIS: houtenvloer bedekt met oud vinylzeil en tapijt, (gestucte) stenen wanden veelal bedekt met behang met daarboven veelal een zachtboard plafondafwerking.
De grotere overloop is v.v. een wasgelegenheid, orgineel dakraam, (inloop)bergkast en een zolderluikje.
Slaapkamer klein aan achterzijde met houten dakkapel is v.v. een balkondeur. Balkon (ca. 2,55 x 1,80 m.) is v.v. een metalen balustrade.
Verder zijn er aan zij- en voorzijde 2 vrijwel identiek grotere slaapkamers, deze zijn ieder v.v. een vaste kast, betegelde vensterbanken en verticale schuiframen.

Tuin:
Het perceel met daarop de opstallen is vrijwel geheel omsloten middels bomen en bossages. Verder zijn er thans veel gazonpartijen met hier en daar wat snippers tuin. Het erf is v.v. een verhard (geasfalteerde) rijbaangedeelte. Rondom de woning met de geschakelde stenen schuur is er plaatselijk (beton)verharding c.q. bestrating aanwezig.

Bijgebouw(en):
Vrijstaande stenen (voormalige) varkenshok (ca. 4 x 5 m.): betonvloer, halfsteensmuren, betonnen kozijnen met enkele beglazing, houten dakbeschot met daarboven een asbesthoudend golfplaten lessenaarsdak. Varkenshok is ook v.v. elektra.
Vrijstaande houten (aan buitenzijde grotendeels met zinken platen afgewerkte) schuur (ca. 5,5 x 10 m.): tegelvloer, houten gepotdekselde wanden, houten dakbeschot met daarboven een pannengedekt zadeldak. Aan voorzijde van deze schuur zijn dubbel openslaande houten deuren en aan zijzijde een loopdeur.
Achter deze schuur is er nog een zeer eenvoudige stenen (stal)schuur (ca. 5 x 3. m.), deze is v.v. loopdeur en tegelvloer.

Algemeen:
Deze woonboerderij (1954) is grotendeels voorzien van (hard)houten (woonhuis) of betonnen (schuur) kozijnen met overal enkele beglazing. Woning is vrijwel niet geïsoleerd, vandaar het aanwezige G-energielabel. Plaatselijk zijn er in de woning granito onderdorpels aanwezig.

De huidige bestemming van dit object/perceel is thans volgens opgave Gemeente: Wonen én Agrarisch (uitbreiding natuur).
Verder staat het object ook vermeld op een Overzicht van cultuurhistorisch waardevolle boerderijen.
Tevens is het perceel belast met een plicht tot onderhoud of verbodsbepaling krachtens Waterschapskeur.

Voorzieningen:
Het object is wél aangesloten op water, elektra, telefoon (analoog) en op de openbare riolering middels drukriolering (voorheen op een voor zover bekend al reeds afgevoerde ondergrondse betonnen septic tank).
Het object is niet aangesloten op gas en ktv (tv is mogelijk middels internet en/of een schotelantenne).
Verwarming middels de 2 voornoemde oliegestookte aanwezige kachels in keuken en woonkamer én warm water middels de voornoemde gasgeiser (aangesloten op een gasfles) in de keuken boven het aanrecht.

Bouwkenmerken woning met geschakelde stenen schuur:
Bouwwijze: traditioneel gebouwd, veelal betonvloeren ( m.u.v. woonkamer, keuken, de 1e verdieping en 2e bergzolderverdieping: houtenvloer ), opgemetselde ongeïsoleerde (spouw)muren. Pannengedekt zadeldak v.v. een houten dakkapel aan achterzijde bij de woning, verder zijn er ook enige orginele dakramen in het geheel aanwezig. De aanwezige PVC-bakgoten zijn aangesloten op PVC-hemelwaterafvoeren.

Kadastrale kenmerken:
Gemeente Schouwen-Duiveland, kadastraal Gemeente Westerschouwen, Sectie N, nummer 62, Groot 3 hectare, 7 are en 40 are (oftewel totaal 30.740 m²).

Ligging:
Deze locatie kenmerkt zich door de vrijwel rondom aanwezige beeldschone natuur en rust, de omliggende ruimte en een ideale bereikbaarheid, kortom een TOPLOCATIE, waar je alleen van dromen kan…

Staat:
Matig tot slecht, weliswaar met nog voldoende renovatiemogelijkheden betreft de woning met geschakelde stenen schuur, gezien de staat van het gevelwerk (vrijwel vrij van scheurvorming aan buitenzijde) alsmede de strakheid van het dak.
Behoudens het vrijstaande stenen (voormalige) varkenshok én de met zinkplaten afgewerkte vrijstaande houten schuur zijn verder alle overige aanwezige opstallen sloopwaardig.

Aanvullend:
Op het meest noordelijke eiland van Zeeland, Schouwen-Duiveland ligt het kleine landelijke en rustieke plaatsje Serooskerke (S-D).
Serooskerke (S-D) ligt ca. 8 kilometer van Zierikzee. De busverbindingen zijn goed 3 lijnen naar Zierikzee, Spijkenisse en Rotterdam.
De zeer nabij gelegen kop van Schouwen met een strand van 17 kilometer hoort tot de zonnigste gebieden van Nederland.
Alle mogelijke vormen van verblijfsrecreatie zijn hier te vinden.
Serooskerke (S-D) en omgeving biedt vele mogelijkheden op het gebied van ontspanning, sport en spel, eigenlijk teveel om op te noemen.
Kortom de ideale plek om te wonen en eventueel thuis te werken!

Kenmerken

Overdracht

Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
woonboerderij
Type woning
vrijstaande woning
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
1958
In aanbouw
nee

Details

Voorzieningen
dakraam, natuurlijke ventilatie, rookkanaal
Ligging
aan rustige weg, aan water, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen, open ligging, vrij uitzicht
Permanente bewoning
ja
Daktype
zadeldak
Dakmateriaal
pannen

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
96 m²
Oppervlakte overige functies
133 m²
Perceel
30740 m²
Inhoud
322 m³

Indeling

Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Aantal etages
2
Aantal badkamers
1
Badkamervoorzieningen
douche
Keuken type
half open keuken, woonkeuken

Isolatie en verwarming

Isolatievormen
geen isolatie
Soort verwarming
allesbrander
Warmwater installatie
geiser eigendom

Energielabel

Energielabel
G
Einddatum energielabel
2032-04-07

Kadastrale gegevens

Kadastrale aanduiding
Westerschouwen N 62
Oppervlakte
30740 m²
Eigendomssituatie
volle eigendom

Buitenruimte

Tuintype(n)
tuin rondom
Hoofdtuin type
tuin rondom
Hoofdtuin achterom
ja

Garage

Garagesoorten
geen garage

Parkeergelegenheid

Faciliteit
op eigen terrein

Schuur/berging

Aantal
1
Soort
aangebouwd steen
Isolatievormen
geen isolatie

Omschrijving

Rustzoekers, natuurliefhebbers, thuiswerkers, of een combinatie van deze, opgelet…!
Deze locatie kenmerkt zich door de vrijwel rondom aanwezige beeldschone natuur en rust, de omliggende ruimte en een ideale bereikbaarheid, kortom een TOPLOCATIE, waar je alleen van dromen kan…
Tevens gelegen naast het natuurgebied Plan Tureluur, de Oosterschelde met zijn vele strandjes én Westenschouwen met zijn bossen, duinen en stranden.
Boeiende stadjes als Zierikzee, Goes en Middelburg zijn ook prima aan te rijden vanaf deze locatie.
Deze nog geheel te renoveren WOONBOERDERIJ (1958) is gelegen op een royaal perceel van totaal ruim 3 hectare. Van de woning met geschakelde stenen schuur zijn de gevels en het dak nog prima te behouden, om van daaruit het renovatieproces te beginnen.
Verder is er nog een vrijstaande houten (aan buitenzijde grotendeels met zinken platen afgewerkte) schuur van ca. 5,5 x 10 m. Behoudens het vrijstaande stenen (voormalige) varkenshok én de met zinkplaten afgewerkte vrijstaande houten schuur zijn verder alle overige aanwezige opstallen sloopwaardig.

Kortom een ideale locatie, waarbij u woongenot en eventueel werkzaamheden prima kunt combineren in deze inspirerende, rustieke omgeving met een ideale geografische ligging.
Een uitgebreide bezichtiging op afspraak is mogelijk via ons kantoor.
Let op: de genoemde vraagprijs is een BIEDEN-VANAF-VRAAGPRIJS van € 499.000,- kosten koper!!!

INDELING:
Begane grond:
WOONHUIS: betonvloer (m.u.v. woonkamer en keuken: houtenvloer) bedekt met gedateerde lichtgele vloerplavuizen en tapijt, de (gestucte) stenen wanden zijn veelal v.v. structuur en behang met daarboven een gipsplaten - (woonkamer en keuken), zachtboard - (entreehal) en betonnen plafondafwerking (bijkeuken).
Entree met buitenverlichting / entreehal met meterkast (met enige oude groepen en een enkeltariefmeter) en watermeterput.
Zeer eenvoudig afgewerkte gecombineerde (weliswaar met tussenmuur) toilet- en doucheruimte, deze toiletruimte is v.v. closet en een ventilatieraam.
Vanuit entreehal toegang naar de woonkamer, de bijkeuken alsmede de trapopgang naar de 1e verdieping.
Woonkamer met schouwpartij v.v. een oliegestookte Fobrux-kachel, telefoon aansluiting en betegelde vensterbanken.
Middels prachtige glas-in-lood ensuite (dubbele schuif)deuren toegang naar het aan achterzijde gelegen keukengedeelte. Keukengedeelte is v.v. van een gedateerde granito-uitgevoerde rechte keukenopstelling, een defecte (gas)geiser aangesloten op een gasfles, 2 vaste kasten en ook hier een schouwpartij v.v. een oliegestookte Hoenson-kachel.
Bijkeuken met handenwasgelegenheid, verdiepte trap- c.q. kelderkast (ca. 5 m² / v.v. verlichting) en de achterdeur (met hier een buitenwaterkraan en buitenverlichting). Vanuit bijkeuken is er toegang naar de keuken en het inpandig schuurgedeelte.
INPANDIG SCHUURGEDEELTE: betonvloer, spouwmuren, betonnen kozijnen met enkele beglazing, houten spanten met daarboven het rieten dakbeschot c.q. een pannengedekt zadeldak v.v. meerdere orginele dakramen.
Inpandig schuurgedeelte (ca. 13 x 10 m.) bestaat uit 2 gedeelten, namelijk de vroegere koeien(grup)stal (ca. 13 x 4 m.) met daarboven een ruime bezoldering én het resterende open schuurgedeelte (ca. 13 x 6 m.).
De vroegere koeien(grup)stal aan achterzijde is v.v. elektra en meerdere loop- en openslaande toegangsdeuren aan achterzijde.
Middels een tussendeur toegang naar het resterende open schuurgedeelte.
Het open schuurgedeelte aan voorzijde heeft aan voorzijde 2 houten schuif(men)deuren, verder is ook hier (kracht)stroom aanwezig en toegang naar de eerdergenoemde ruime bezoldering.

1e Verdieping:
WOONHUIS: houtenvloer bedekt met oud vinylzeil en tapijt, (gestucte) stenen wanden veelal bedekt met behang met daarboven veelal een zachtboard plafondafwerking.
De grotere overloop is v.v. een wasgelegenheid, orgineel dakraam, (inloop)bergkast en een zolderluikje.
Slaapkamer klein aan achterzijde met houten dakkapel is v.v. een balkondeur. Balkon (ca. 2,55 x 1,80 m.) is v.v. een metalen balustrade.
Verder zijn er aan zij- en voorzijde 2 vrijwel identiek grotere slaapkamers, deze zijn ieder v.v. een vaste kast, betegelde vensterbanken en verticale schuiframen.

Tuin:
Het perceel met daarop de opstallen is vrijwel geheel omsloten middels bomen en bossages. Verder zijn er thans veel gazonpartijen met hier en daar wat snippers tuin. Het erf is v.v. een verhard (geasfalteerde) rijbaangedeelte. Rondom de woning met de geschakelde stenen schuur is er plaatselijk (beton)verharding c.q. bestrating aanwezig.

Bijgebouw(en):
Vrijstaande stenen (voormalige) varkenshok (ca. 4 x 5 m.): betonvloer, halfsteensmuren, betonnen kozijnen met enkele beglazing, houten dakbeschot met daarboven een asbesthoudend golfplaten lessenaarsdak. Varkenshok is ook v.v. elektra.
Vrijstaande houten (aan buitenzijde grotendeels met zinken platen afgewerkte) schuur (ca. 5,5 x 10 m.): tegelvloer, houten gepotdekselde wanden, houten dakbeschot met daarboven een pannengedekt zadeldak. Aan voorzijde van deze schuur zijn dubbel openslaande houten deuren en aan zijzijde een loopdeur.
Achter deze schuur is er nog een zeer eenvoudige stenen (stal)schuur (ca. 5 x 3. m.), deze is v.v. loopdeur en tegelvloer.

Algemeen:
Deze woonboerderij (1954) is grotendeels voorzien van (hard)houten (woonhuis) of betonnen (schuur) kozijnen met overal enkele beglazing. Woning is vrijwel niet geïsoleerd, vandaar het aanwezige G-energielabel. Plaatselijk zijn er in de woning granito onderdorpels aanwezig.

De huidige bestemming van dit object/perceel is thans volgens opgave Gemeente: Wonen én Agrarisch (uitbreiding natuur).
Verder staat het object ook vermeld op een Overzicht van cultuurhistorisch waardevolle boerderijen.
Tevens is het perceel belast met een plicht tot onderhoud of verbodsbepaling krachtens Waterschapskeur.

Voorzieningen:
Het object is wél aangesloten op water, elektra, telefoon (analoog) en op de openbare riolering middels drukriolering (voorheen op een voor zover bekend al reeds afgevoerde ondergrondse betonnen septic tank).
Het object is niet aangesloten op gas en ktv (tv is mogelijk middels internet en/of een schotelantenne).
Verwarming middels de 2 voornoemde oliegestookte aanwezige kachels in keuken en woonkamer én warm water middels de voornoemde gasgeiser (aangesloten op een gasfles) in de keuken boven het aanrecht.

Bouwkenmerken woning met geschakelde stenen schuur:
Bouwwijze: traditioneel gebouwd, veelal betonvloeren ( m.u.v. woonkamer, keuken, de 1e verdieping en 2e bergzolderverdieping: houtenvloer ), opgemetselde ongeïsoleerde (spouw)muren. Pannengedekt zadeldak v.v. een houten dakkapel aan achterzijde bij de woning, verder zijn er ook enige orginele dakramen in het geheel aanwezig. De aanwezige PVC-bakgoten zijn aangesloten op PVC-hemelwaterafvoeren.

Kadastrale kenmerken:
Gemeente Schouwen-Duiveland, kadastraal Gemeente Westerschouwen, Sectie N, nummer 62, Groot 3 hectare, 7 are en 40 are (oftewel totaal 30.740 m²).

Ligging:
Deze locatie kenmerkt zich door de vrijwel rondom aanwezige beeldschone natuur en rust, de omliggende ruimte en een ideale bereikbaarheid, kortom een TOPLOCATIE, waar je alleen van dromen kan…

Staat:
Matig tot slecht, weliswaar met nog voldoende renovatiemogelijkheden betreft de woning met geschakelde stenen schuur, gezien de staat van het gevelwerk (vrijwel vrij van scheurvorming aan buitenzijde) alsmede de strakheid van het dak.
Behoudens het vrijstaande stenen (voormalige) varkenshok én de met zinkplaten afgewerkte vrijstaande houten schuur zijn verder alle overige aanwezige opstallen sloopwaardig.

Aanvullend:
Op het meest noordelijke eiland van Zeeland, Schouwen-Duiveland ligt het kleine landelijke en rustieke plaatsje Serooskerke (S-D).
Serooskerke (S-D) ligt ca. 8 kilometer van Zierikzee. De busverbindingen zijn goed 3 lijnen naar Zierikzee, Spijkenisse en Rotterdam.
De zeer nabij gelegen kop van Schouwen met een strand van 17 kilometer hoort tot de zonnigste gebieden van Nederland.
Alle mogelijke vormen van verblijfsrecreatie zijn hier te vinden.
Serooskerke (S-D) en omgeving biedt vele mogelijkheden op het gebied van ontspanning, sport en spel, eigenlijk teveel om op te noemen.
Kortom de ideale plek om te wonen en eventueel thuis te werken!

Kenmerken

Overdracht

Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
woonboerderij
Type woning
vrijstaande woning
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
1958
In aanbouw
nee

Details

Voorzieningen
dakraam, natuurlijke ventilatie, rookkanaal
Ligging
aan rustige weg, aan water, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen, open ligging, vrij uitzicht
Permanente bewoning
ja
Daktype
zadeldak
Dakmateriaal
pannen

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
96 m²
Oppervlakte overige functies
133 m²
Perceel
30740 m²
Inhoud
322 m³

Indeling

Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Aantal etages
2
Aantal badkamers
1
Badkamervoorzieningen
douche
Keuken type
half open keuken, woonkeuken

Isolatie en verwarming

Isolatievormen
geen isolatie
Soort verwarming
allesbrander
Warmwater installatie
geiser eigendom

Energielabel

Energielabel
G
Einddatum energielabel
2032-04-07

Kadastrale gegevens

Kadastrale aanduiding
Westerschouwen N 62
Oppervlakte
30740 m²
Eigendomssituatie
volle eigendom

Buitenruimte

Tuintype(n)
tuin rondom
Hoofdtuin type
tuin rondom
Hoofdtuin achterom
ja

Garage

Garagesoorten
geen garage

Parkeergelegenheid

Faciliteit
op eigen terrein

Schuur/berging

Aantal
1
Soort
aangebouwd steen
Isolatievormen
geen isolatie

Foto's

Kaart Hoosjesweg 15 Serooskerke

naar Hoosjesweg 15 Serooskerke
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand