Vorige | Volgende
Verkocht

Serooskerkseweg 14 Burgh-Haamstede

Deze woning is verkocht
Kater Makelaardij VOF

Neem contact met ons op:

Kerkring 37
4306 CK Nieuwerkerk (Zld)

0111-641000
info@katermakelaardij.nl

Omschrijving

Rustzoekers, natuurliefhebbers, thuiswerkers, of een combinatie van deze, opgelet…!

Op weliswaar 5000 m² eigen grond ligt deze prachtig gelegen en verzorgde WOONBOERDERIJ (1954) met vrijstaande open WAGENHUIS (ca. 168 m²).
De fraaie en sfeervolle (o.a. door de houtkachel) woonkamer met een SUPER LANDELIJK uitzicht aan achterzijde, de 7 (slaap)kamers, de 2 badkamers, het comfortabele en complete gastenverblijf, de handige (inpandige) schuurruimten en nog veel meer maken dit object wel erg aantrekkelijk…
Gelegen aan de N57 in het buitengebied nabij Burgh-Haamstede, kenmerkt deze locatie zich door een ideale bereikbaarheid, de omliggende ruimte en de aanwezige beeldschone natuur.
Tevens gelegen nabij het natuurgebied Plan Tureluur, de Oosterschelde met zijn vele strandjes én Westenschouwen met zijn bossen, duinen en stranden.
Boeiende stadjes als Zierikzee, Goes en Middelburg zijn ook prima aan te rijden vanaf deze locatie.
Kortom een ideale locatie, waarbij u woongenot en eventueel werkzaamheden prima kunt combineren in deze inspirerende, rustieke omgeving met een ideale geografische ligging.
Een uitgebreide bezichtiging op afspraak is mogelijk via ons kantoor.

Let op: de genoemde vraagprijs is een BIEDEN-VANAF-VRAAGPRIJS van € 679.000,- kosten koper!!!
NOTABENE: de hier telkens genoemde term GASTENVERBLIJF(-gedeelte) impliceert niet meer dan een uitbreiding van het bestaande woongedeelte, inpandig in de schuur gemaakt, welke uitsluitend voor niet-commercieel c.q. eigen gebruik is.
De huidige bestemming van dit object is thans volgens opgave Gemeente: Wonen (voormalig agrarisch bedrijf).

INDELING:
Begane grond:
WOONHUIS: betonvloer bedekt met terrakleurige vloerplavuizen, de (stenen) wanden zijn veelal v.v. structuur met daarboven veelal een afgestreken gipsplaten plafondafwerking
Entree met buitenverlichting / hal met meterkast (met o.a. ruim voldoende nieuwe groepen, 380 V-krachtstroom en een dubbeltariefmeter), cv, trapkast (v.v. verlichting) en de trapopgang naar de 1e verdieping. De betonvloer in de hal, is evenals in de woonkamer en in de keuken, bedekt met (drempelloze) terrakleurige vloerplavuizen.
Verder bevindt zich in de hal het geheel lichtgrijs betegelde ruime toilet (ca. 2006) v.v. hangcloset, toiletmeubel en elektrische afzuiging. De betonvloer is hier bedekt met donkergrijze vloerplavuizen.
De gezellige, uitgebouwde en daardoor ruime, L-vormige woonkamer is v.v. een sfeervolle en warme houtkachel, tel/tv-internet aansluiting, cv, Nefit-thermostaatbediening, mdf-vensterbanken en dubbel openslaande terrasdeuren aan de achterzijde. Woonkamer is tevens aan zij- en achterzijde v.v. handbedienbare markiezen.
Vanuit woonkamer over de achtertuin heen een GEWELDIG MOOI uitzicht over de achtergelegen polder…
Vanuit de woonkamer toegang naar de half open keuken middels een halfronde siertoog.
Deze keuken is medio 2006 inpandig in de schuur gemaakt, ook de ander hieronder nader genoemde ruimten op de begane grond zijn (later) inpandig in de schuur gemaakt.
De half open keuken in een U-opstelling (merk: Bruynzeel / kleur: roomwit / ca. 2006), heeft een achterblad met een RVS-outlook en is v.v. een mdf-werkblad met dubbele spoelbak, keramische kookplaat met elektrische oven (Belion), RVS-vaatwasser (Siemens), RVS-afzuigkap (Belion), koelkast (Atag) en vele onder- en bovenkasten. Verder zijn de wanden deels licht betegeld in deze centraal verwarmde (eet)keuken, waar ook tevens de achterdeur en ook een afsluitbare toegangsdeur naar het gastenverblijf is.
GASTENVERBLIJF (in schuur): betonvloer bedekt met een donkergekleurde laminaatvloer, de (stenen) wanden zijn veelal v.v. structuur met daarboven veelal een afgestreken gipsplaten plafondafwerking.
Woon- c.q. slaapkamergedeelte met terrasdeur achterzijde, cv en een eigen Honeywell-thermostaatbediening.
Vanuit woon- c.q. slaapkamergedeelte toegang naar de entreehal van het gastenverblijf.
Entreehal met hier een vaste houten trapopgang naar de 1e verdieping (van het gastenverblijf) met daaronder een L-vormige, vanillekleurige keukenopstelling met betegelde achterwand en een mdf-werkblad. Verder is hier nog de volgende (inbouw)apparatuur aanwezig: 4-pits gaskookplaat (Atag) op een gasfles aangesloten, RVS-afzuigkap (Atag), koelkast (Atag) en een losse vaatwasser (Bosch).
Vanuit entreehal toegang naar schuurgedeelte en portaal. Het portaal geeft toegang tot douche- en toiletruimte.
Portaal is v.v. grijze vloerplavuizen en (stenen) muren bedekt met structuur.
Geheel licht betegelde doucheruimte is v.v. inloopdouche, wastafelmeubel, led-spotverlichting, elektrische ventilatie, elektrische verwarmingsplaat en ook hier grijze vloerplavuizen.
Geheel licht betegelde toiletruimte is v.v. hangcloset, fonteintje en ook hier elektrische ventilatie.
Schuurgedeelte met o.a. een eenvoudig (handenwas)keukenblok met mengkraan en 2 krachtstroompunten. Zowel aan zijzijde- als aan achterzijde een loopdeur, tevens een grote sectioneeldeur aan zijzijde. De aanwezige betonkozijnen hier zijn v.v. enkelglas.
De vloer is van beton, de (spouw)muren van steen met daarboven veelal de fraaie houten spanten in het zicht en het orginele rieten dakbeschot met daarboven een zadeldak (v.v. enige velux-dakramen) bedekt met pannen.
Vanuit het schuurgedeelte toegang naar het aan voorzijde gelegen kantoorgedeelte.
Kantoorgedeelte aan voorzijde is v.v. kunststof kozijnen met toegangsdeur en draaikiepraam, internet aansluiting en een schuifkastenwand. In deze schuifkastenwand bevindt zich de Nefit Ecomline HR combiketel van 2001 met daarnaast de Nefit-boiler (80 liter) en de wasmachine aansluiting.
Kantoorgedeelte heeft een betonvloer bedekt met een laminaatvloer met daarboven ook hier de fraaie houten spanten in het zicht met daarboven een Agnes-plafondafwerking.

1e Verdieping:
WOONHUIS: houtenvloer bedekt met een laminaatvloer, gipsplaten wanden bedekt met structuur met daarboven veelal een afgestreken gipsplaten plafondafwerking.
Centraal verwarmde overloop met afsluitbare loopdeur naar het inpandig in de schuur gemaakte gastenverblijf.
De badkamer (ca. 2007) is aan de wanden geheel licht betegeld met een grijze decorrand en is verder v.v. ligbad, 2e hangcloset, (ingebouwde) separate douchecabine met massage-element, badmeubel met spotverlichting, designradiator, elektrische ventilatie en ventilatieraam. De vloer is evenals wanden bedekt met lichtgekleurde plavuizen v.v. een grijze decorrand.
Kleinere slaap- c.q. werkkamer aan zijzijde met cv. Tevens is hier een plafondluik aanwezig om naar de kleine 2e bergzolderverdieping te gaan, welke is v.v. verlichting en een houtenvloer.
Slaapkamer aan achterzijde met o.a. kunststof dakkapel, kunststof kozijnen met draaikiepramen, telefoon aansluiting en een ruime inloopkast (v.v. schuifkastenwand).
GASTENVERBLIJF (in schuur): houtenvloer bedekt met een laminaatvloer, gipsplaten wanden bedekt met structuur met daarboven veelal een afgestreken gipsplaten plafondafwerking.
Centraal verwarmde, L-vormige overloop geeft toegang naar 3 fraaie en royale slaapkamers.
Te weten: 1 slaapkamer aan voorzijde en 2 slaapkamers aan achterzijde, elk centraal verwarmd en v.v. een velux-dakraam en ook hier zijn de prachtige houten spanten in het zicht.

Tuin:
Aan voorzijde: afgezet middels een metalen sierhekwerk, opgemetselde dampalen (v.v. verlichting) met een metalen sier(toegangs)hek.
Achter toegangshek een met asfaltverharde (bedekt met grind) oprit en -erf v.v. buitenverlichting.
Verder tuin met gazon en bossages.
Zijzijde’s: omsloten (middels bomen en bossages) tuin met gazon, bomen en loop- c.q. rijpad(en) v.v. buitenverlichting.
Aan achterzijde: deels omsloten (middels bomen en bossages) zeer grote gazonpartij c.q. ruime weide voor eventueel (klein)vee met vijver, boompartijen en een magnifiek uitzicht over de achter liggende landerijen.
Tevens is hier een vrijstaande open wagenloods aanwezig.
Nabij de achterdeur is er een terras met o.a. een orginele welput met pomp. Verder is ook hier buitenverlichting en een watertapkraan aanwezig.

Bijgebouw:
De eerder genoemde vrijstaande open wagenloods (ca. 12,00 x 14,00 m.) is v.v. een betonvloer, met houten planken afgewerkte wanden, houten spantconstructies met daarboven een zadeldak bedekt met metalen damwandplaten. Verder is hier elektra en een loze waterleiding aanwezig. Op het dak aan achterzijde bevinden zich 12 zonnepanelen (elk 320 kWp van 2021), welke aangesloten zijn op een omvormer (Solar Edge, deze kan zelfs op 24 zonnepanelen aangesloten worden).

Algemeen:
Deze woonboerderij (1954) is grotendeels voorzien van (hard)houten kozijnen met isolerende beglazing, deels met geïntegreerde kunststof glasroedeverdeling. Woning is verder (deels) v.v. van de volgende isolatie: plafond-, muur-/wand-, dak- en vloerisolatie (D-energielabel). Omstreeks 1983 is de woning aangepast en omstreeks 2006 en in de periode 2016-2020 is de woning uitgebreid. Omstreeks 2007 zijn vrijwel alle elektra-, gas- en waterleidingen, c.q. -groepen en de meterkast vernieuwd.
Plaatselijk zijn er in de woning houten paneeldeuren, mdf-vensterbanken en rookmelders aanwezig.
Een bouwkundig rapport is op aanvraag ter inzage.

De huidige bestemming van dit object is thans volgens opgave Gemeente: Wonen (voormalig agrarisch bedrijf).

Voorzieningen:
Aangesloten op gas, water, elektra en op een (ondergrondse) betonnen septic tank met overloop op sloot, TV is middels internet aanwezig.
NOTABENE: de voornoemde verouderde betonnen septic tank dient op termijn vanuit overheidswege vervangen te worden voor een nieuwe IBA-tank.
Verwarming middels de voornoemde Nefit Ecomline HR combiketel én warm water middels de voornoemde cv-ketel én de extra Nefit-80 L-boiler (beiden van ca. 2001).

Bouwkenmerken woning:
Bouwwijze: traditioneel gebouwd, betonvloeren ( m.u.v. de 1e en 2e bergzolderverdieping: houtenvloer ), opgemetselde (spouw)muren. Pannengedekt zadeldak v.v. een kunststof dakkapel (met plat flexidak en met trespa afgewerkt) aan achterzijde, verder zijn er ook enige velux-dakramen aanwezig.
De aanwezige PVC-bakgoten zijn aangesloten op PVC-hemelwaterafvoeren.

Kadastrale kenmerken:
Gemeente Schouwen-Duiveland, kadastraal Gemeente Westerschouwen, Sectie F, nummer 1600, Groot 50 are.

Ligging:
Gelegen aan de N57 nabij Burgh-Haamstede, kenmerkt deze locatie zich door een ideale bereikbaarheid, de omliggende ruimte en de aanwezige beeldschone natuur aan de achterzijde.

Staat:
Goed. Het onderhoud van zowel binnen als buiten is eveneens goed te noemen.

Aanvullend:
Op het meest noordelijke eiland van Zeeland, Schouwen-Duiveland ligt de plaats Burgh-Haamstede.
Burgh-Haamstede ligt 16 kilometer van Zierikzee. De busverbindingen zijn goed 3 lijnen naar Zierikzee, Spijkenisse en Rotterdam.
De kop van Schouwen met een strand van 17 kilometer hoort tot de zonnigste gebieden van Nederland.
Alle mogelijke vormen van verblijfsrecreatie zijn hier te vinden.
Burgh-Haamstede biedt vele mogelijkheden op het gebied van ontspanning, sport en spel, eigenlijk teveel om op te noemen.
Kortom de ideale plek om te wonen en thuis te werken!

Kenmerken

Overdracht

Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
woonboerderij
Type woning
vrijstaande woning
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
1954
In aanbouw
nee

Details

Voorzieningen
buitenzonwering, dakraam, natuurlijke ventilatie, rookkanaal, zonnepanelen
Ligging
aan drukke weg, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen, open ligging, vrij uitzicht
Permanente bewoning
ja
Daktype
zadeldak
Dakmateriaal
pannen

Bijzonderheden

Bijzonderheden
dubbele bewoning mogelijk

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
285 m²
Oppervlakte overige functies
108 m²
Perceel
5000 m²
Inhoud
1781 m³

Indeling

Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
6
Aantal etages
2
Keuken type
half open keuken

Isolatie en verwarming

Isolatievormen
dakisolatie, dubbel glas, grotendeels dubbelglas, hr glas, muurisolatie, vloerisolatie
Soort verwarming
cv ketel, houtkachel
Warmwater installatie
cv ketel, elektrische boiler eigendom
Ketel bouwjaar
2001
Ketel type
Nefit Ecomline
Ketel gas/olie
gas
Ketel eigendom
eigendom

Energielabel

Energielabel
D
Einddatum energielabel
2029-10-23

Kadastrale gegevens

Kadastrale aanduiding
Westerschouwen F 1600
Oppervlakte
5000 m²
Eigendomssituatie
volle eigendom

Buitenruimte

Tuintype(n)
tuin rondom
Hoofdtuin type
tuin rondom
Hoofdtuin achterom
ja

Garage

Garagesoorten
geen garage

Parkeergelegenheid

Faciliteit
op eigen terrein

Schuur/berging

Aantal
1
Soort
vrijstaand hout
Isolatievormen
geen isolatie

Omschrijving

Rustzoekers, natuurliefhebbers, thuiswerkers, of een combinatie van deze, opgelet…!

Op weliswaar 5000 m² eigen grond ligt deze prachtig gelegen en verzorgde WOONBOERDERIJ (1954) met vrijstaande open WAGENHUIS (ca. 168 m²).
De fraaie en sfeervolle (o.a. door de houtkachel) woonkamer met een SUPER LANDELIJK uitzicht aan achterzijde, de 7 (slaap)kamers, de 2 badkamers, het comfortabele en complete gastenverblijf, de handige (inpandige) schuurruimten en nog veel meer maken dit object wel erg aantrekkelijk…
Gelegen aan de N57 in het buitengebied nabij Burgh-Haamstede, kenmerkt deze locatie zich door een ideale bereikbaarheid, de omliggende ruimte en de aanwezige beeldschone natuur.
Tevens gelegen nabij het natuurgebied Plan Tureluur, de Oosterschelde met zijn vele strandjes én Westenschouwen met zijn bossen, duinen en stranden.
Boeiende stadjes als Zierikzee, Goes en Middelburg zijn ook prima aan te rijden vanaf deze locatie.
Kortom een ideale locatie, waarbij u woongenot en eventueel werkzaamheden prima kunt combineren in deze inspirerende, rustieke omgeving met een ideale geografische ligging.
Een uitgebreide bezichtiging op afspraak is mogelijk via ons kantoor.

Let op: de genoemde vraagprijs is een BIEDEN-VANAF-VRAAGPRIJS van € 679.000,- kosten koper!!!
NOTABENE: de hier telkens genoemde term GASTENVERBLIJF(-gedeelte) impliceert niet meer dan een uitbreiding van het bestaande woongedeelte, inpandig in de schuur gemaakt, welke uitsluitend voor niet-commercieel c.q. eigen gebruik is.
De huidige bestemming van dit object is thans volgens opgave Gemeente: Wonen (voormalig agrarisch bedrijf).

INDELING:
Begane grond:
WOONHUIS: betonvloer bedekt met terrakleurige vloerplavuizen, de (stenen) wanden zijn veelal v.v. structuur met daarboven veelal een afgestreken gipsplaten plafondafwerking
Entree met buitenverlichting / hal met meterkast (met o.a. ruim voldoende nieuwe groepen, 380 V-krachtstroom en een dubbeltariefmeter), cv, trapkast (v.v. verlichting) en de trapopgang naar de 1e verdieping. De betonvloer in de hal, is evenals in de woonkamer en in de keuken, bedekt met (drempelloze) terrakleurige vloerplavuizen.
Verder bevindt zich in de hal het geheel lichtgrijs betegelde ruime toilet (ca. 2006) v.v. hangcloset, toiletmeubel en elektrische afzuiging. De betonvloer is hier bedekt met donkergrijze vloerplavuizen.
De gezellige, uitgebouwde en daardoor ruime, L-vormige woonkamer is v.v. een sfeervolle en warme houtkachel, tel/tv-internet aansluiting, cv, Nefit-thermostaatbediening, mdf-vensterbanken en dubbel openslaande terrasdeuren aan de achterzijde. Woonkamer is tevens aan zij- en achterzijde v.v. handbedienbare markiezen.
Vanuit woonkamer over de achtertuin heen een GEWELDIG MOOI uitzicht over de achtergelegen polder…
Vanuit de woonkamer toegang naar de half open keuken middels een halfronde siertoog.
Deze keuken is medio 2006 inpandig in de schuur gemaakt, ook de ander hieronder nader genoemde ruimten op de begane grond zijn (later) inpandig in de schuur gemaakt.
De half open keuken in een U-opstelling (merk: Bruynzeel / kleur: roomwit / ca. 2006), heeft een achterblad met een RVS-outlook en is v.v. een mdf-werkblad met dubbele spoelbak, keramische kookplaat met elektrische oven (Belion), RVS-vaatwasser (Siemens), RVS-afzuigkap (Belion), koelkast (Atag) en vele onder- en bovenkasten. Verder zijn de wanden deels licht betegeld in deze centraal verwarmde (eet)keuken, waar ook tevens de achterdeur en ook een afsluitbare toegangsdeur naar het gastenverblijf is.
GASTENVERBLIJF (in schuur): betonvloer bedekt met een donkergekleurde laminaatvloer, de (stenen) wanden zijn veelal v.v. structuur met daarboven veelal een afgestreken gipsplaten plafondafwerking.
Woon- c.q. slaapkamergedeelte met terrasdeur achterzijde, cv en een eigen Honeywell-thermostaatbediening.
Vanuit woon- c.q. slaapkamergedeelte toegang naar de entreehal van het gastenverblijf.
Entreehal met hier een vaste houten trapopgang naar de 1e verdieping (van het gastenverblijf) met daaronder een L-vormige, vanillekleurige keukenopstelling met betegelde achterwand en een mdf-werkblad. Verder is hier nog de volgende (inbouw)apparatuur aanwezig: 4-pits gaskookplaat (Atag) op een gasfles aangesloten, RVS-afzuigkap (Atag), koelkast (Atag) en een losse vaatwasser (Bosch).
Vanuit entreehal toegang naar schuurgedeelte en portaal. Het portaal geeft toegang tot douche- en toiletruimte.
Portaal is v.v. grijze vloerplavuizen en (stenen) muren bedekt met structuur.
Geheel licht betegelde doucheruimte is v.v. inloopdouche, wastafelmeubel, led-spotverlichting, elektrische ventilatie, elektrische verwarmingsplaat en ook hier grijze vloerplavuizen.
Geheel licht betegelde toiletruimte is v.v. hangcloset, fonteintje en ook hier elektrische ventilatie.
Schuurgedeelte met o.a. een eenvoudig (handenwas)keukenblok met mengkraan en 2 krachtstroompunten. Zowel aan zijzijde- als aan achterzijde een loopdeur, tevens een grote sectioneeldeur aan zijzijde. De aanwezige betonkozijnen hier zijn v.v. enkelglas.
De vloer is van beton, de (spouw)muren van steen met daarboven veelal de fraaie houten spanten in het zicht en het orginele rieten dakbeschot met daarboven een zadeldak (v.v. enige velux-dakramen) bedekt met pannen.
Vanuit het schuurgedeelte toegang naar het aan voorzijde gelegen kantoorgedeelte.
Kantoorgedeelte aan voorzijde is v.v. kunststof kozijnen met toegangsdeur en draaikiepraam, internet aansluiting en een schuifkastenwand. In deze schuifkastenwand bevindt zich de Nefit Ecomline HR combiketel van 2001 met daarnaast de Nefit-boiler (80 liter) en de wasmachine aansluiting.
Kantoorgedeelte heeft een betonvloer bedekt met een laminaatvloer met daarboven ook hier de fraaie houten spanten in het zicht met daarboven een Agnes-plafondafwerking.

1e Verdieping:
WOONHUIS: houtenvloer bedekt met een laminaatvloer, gipsplaten wanden bedekt met structuur met daarboven veelal een afgestreken gipsplaten plafondafwerking.
Centraal verwarmde overloop met afsluitbare loopdeur naar het inpandig in de schuur gemaakte gastenverblijf.
De badkamer (ca. 2007) is aan de wanden geheel licht betegeld met een grijze decorrand en is verder v.v. ligbad, 2e hangcloset, (ingebouwde) separate douchecabine met massage-element, badmeubel met spotverlichting, designradiator, elektrische ventilatie en ventilatieraam. De vloer is evenals wanden bedekt met lichtgekleurde plavuizen v.v. een grijze decorrand.
Kleinere slaap- c.q. werkkamer aan zijzijde met cv. Tevens is hier een plafondluik aanwezig om naar de kleine 2e bergzolderverdieping te gaan, welke is v.v. verlichting en een houtenvloer.
Slaapkamer aan achterzijde met o.a. kunststof dakkapel, kunststof kozijnen met draaikiepramen, telefoon aansluiting en een ruime inloopkast (v.v. schuifkastenwand).
GASTENVERBLIJF (in schuur): houtenvloer bedekt met een laminaatvloer, gipsplaten wanden bedekt met structuur met daarboven veelal een afgestreken gipsplaten plafondafwerking.
Centraal verwarmde, L-vormige overloop geeft toegang naar 3 fraaie en royale slaapkamers.
Te weten: 1 slaapkamer aan voorzijde en 2 slaapkamers aan achterzijde, elk centraal verwarmd en v.v. een velux-dakraam en ook hier zijn de prachtige houten spanten in het zicht.

Tuin:
Aan voorzijde: afgezet middels een metalen sierhekwerk, opgemetselde dampalen (v.v. verlichting) met een metalen sier(toegangs)hek.
Achter toegangshek een met asfaltverharde (bedekt met grind) oprit en -erf v.v. buitenverlichting.
Verder tuin met gazon en bossages.
Zijzijde’s: omsloten (middels bomen en bossages) tuin met gazon, bomen en loop- c.q. rijpad(en) v.v. buitenverlichting.
Aan achterzijde: deels omsloten (middels bomen en bossages) zeer grote gazonpartij c.q. ruime weide voor eventueel (klein)vee met vijver, boompartijen en een magnifiek uitzicht over de achter liggende landerijen.
Tevens is hier een vrijstaande open wagenloods aanwezig.
Nabij de achterdeur is er een terras met o.a. een orginele welput met pomp. Verder is ook hier buitenverlichting en een watertapkraan aanwezig.

Bijgebouw:
De eerder genoemde vrijstaande open wagenloods (ca. 12,00 x 14,00 m.) is v.v. een betonvloer, met houten planken afgewerkte wanden, houten spantconstructies met daarboven een zadeldak bedekt met metalen damwandplaten. Verder is hier elektra en een loze waterleiding aanwezig. Op het dak aan achterzijde bevinden zich 12 zonnepanelen (elk 320 kWp van 2021), welke aangesloten zijn op een omvormer (Solar Edge, deze kan zelfs op 24 zonnepanelen aangesloten worden).

Algemeen:
Deze woonboerderij (1954) is grotendeels voorzien van (hard)houten kozijnen met isolerende beglazing, deels met geïntegreerde kunststof glasroedeverdeling. Woning is verder (deels) v.v. van de volgende isolatie: plafond-, muur-/wand-, dak- en vloerisolatie (D-energielabel). Omstreeks 1983 is de woning aangepast en omstreeks 2006 en in de periode 2016-2020 is de woning uitgebreid. Omstreeks 2007 zijn vrijwel alle elektra-, gas- en waterleidingen, c.q. -groepen en de meterkast vernieuwd.
Plaatselijk zijn er in de woning houten paneeldeuren, mdf-vensterbanken en rookmelders aanwezig.
Een bouwkundig rapport is op aanvraag ter inzage.

De huidige bestemming van dit object is thans volgens opgave Gemeente: Wonen (voormalig agrarisch bedrijf).

Voorzieningen:
Aangesloten op gas, water, elektra en op een (ondergrondse) betonnen septic tank met overloop op sloot, TV is middels internet aanwezig.
NOTABENE: de voornoemde verouderde betonnen septic tank dient op termijn vanuit overheidswege vervangen te worden voor een nieuwe IBA-tank.
Verwarming middels de voornoemde Nefit Ecomline HR combiketel én warm water middels de voornoemde cv-ketel én de extra Nefit-80 L-boiler (beiden van ca. 2001).

Bouwkenmerken woning:
Bouwwijze: traditioneel gebouwd, betonvloeren ( m.u.v. de 1e en 2e bergzolderverdieping: houtenvloer ), opgemetselde (spouw)muren. Pannengedekt zadeldak v.v. een kunststof dakkapel (met plat flexidak en met trespa afgewerkt) aan achterzijde, verder zijn er ook enige velux-dakramen aanwezig.
De aanwezige PVC-bakgoten zijn aangesloten op PVC-hemelwaterafvoeren.

Kadastrale kenmerken:
Gemeente Schouwen-Duiveland, kadastraal Gemeente Westerschouwen, Sectie F, nummer 1600, Groot 50 are.

Ligging:
Gelegen aan de N57 nabij Burgh-Haamstede, kenmerkt deze locatie zich door een ideale bereikbaarheid, de omliggende ruimte en de aanwezige beeldschone natuur aan de achterzijde.

Staat:
Goed. Het onderhoud van zowel binnen als buiten is eveneens goed te noemen.

Aanvullend:
Op het meest noordelijke eiland van Zeeland, Schouwen-Duiveland ligt de plaats Burgh-Haamstede.
Burgh-Haamstede ligt 16 kilometer van Zierikzee. De busverbindingen zijn goed 3 lijnen naar Zierikzee, Spijkenisse en Rotterdam.
De kop van Schouwen met een strand van 17 kilometer hoort tot de zonnigste gebieden van Nederland.
Alle mogelijke vormen van verblijfsrecreatie zijn hier te vinden.
Burgh-Haamstede biedt vele mogelijkheden op het gebied van ontspanning, sport en spel, eigenlijk teveel om op te noemen.
Kortom de ideale plek om te wonen en thuis te werken!

Kenmerken

Overdracht

Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
woonboerderij
Type woning
vrijstaande woning
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
1954
In aanbouw
nee

Details

Voorzieningen
buitenzonwering, dakraam, natuurlijke ventilatie, rookkanaal, zonnepanelen
Ligging
aan drukke weg, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen, open ligging, vrij uitzicht
Permanente bewoning
ja
Daktype
zadeldak
Dakmateriaal
pannen

Bijzonderheden

Bijzonderheden
dubbele bewoning mogelijk

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
285 m²
Oppervlakte overige functies
108 m²
Perceel
5000 m²
Inhoud
1781 m³

Indeling

Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
6
Aantal etages
2
Keuken type
half open keuken

Isolatie en verwarming

Isolatievormen
dakisolatie, dubbel glas, grotendeels dubbelglas, hr glas, muurisolatie, vloerisolatie
Soort verwarming
cv ketel, houtkachel
Warmwater installatie
cv ketel, elektrische boiler eigendom
Ketel bouwjaar
2001
Ketel type
Nefit Ecomline
Ketel gas/olie
gas
Ketel eigendom
eigendom

Energielabel

Energielabel
D
Einddatum energielabel
2029-10-23

Kadastrale gegevens

Kadastrale aanduiding
Westerschouwen F 1600
Oppervlakte
5000 m²
Eigendomssituatie
volle eigendom

Buitenruimte

Tuintype(n)
tuin rondom
Hoofdtuin type
tuin rondom
Hoofdtuin achterom
ja

Garage

Garagesoorten
geen garage

Parkeergelegenheid

Faciliteit
op eigen terrein

Schuur/berging

Aantal
1
Soort
vrijstaand hout
Isolatievormen
geen isolatie

Foto's

Kaart Serooskerkseweg 14 Burgh-Haamstede

naar Serooskerkseweg 14 Burgh-Haamstede
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand